ولیالله فلاحی
ولیالله فلاحی
🌷 زندگینامه و سمتهای ولی الله فلاحی 🌷
ولیالله فلاحی
🌷 زندگینامه و سمتهای ولی الله فلاحی 🌷
محل تولد روستای کولج، شهرستان #طالقان
تاریخ تولد: سال ۱۳۱۰
تاریخ شهادت: ۷ مهر ۱۳۶۰
محل دفن: بهشت زهرای تهران
تابعیت : ایرانی
درجه : سرلشکر
فرماندهی نیروی زمینی ارتش، ریاست ستاد مشترک ارتش
جنگها جنگ ایران و عراق، ناظر صلح سازمان ملل در آتشبس ویتنام
عملیاتهای مهم عملیات #ثامنالائمه
کارهای مهم از پایه گذاران رشته آجودانی در ارتش، مدیریت آموزش دانشگاه فرماندهی و ستاد، ناظر صلح سازمان ملل در آتشبس ویتنام، معاون فرماندهی مرکز پیاده شیراز، فرماندهی نیروی زمینی ارتش،ریاست ستاد مشترک ارتش
کارهای دیگر به مدت هشت سال تدریس در دانشگاه فرماندهی و ستاد، تدریس در دانشکده آجودانی دانشگاه نظامی
سرلشکر ولیالله #فلاحی پس از پیروزی #انقلاب ایران (۱۳۵۷) به سمت فرماندهی نیروی زمینی ارتش منصوب شد و از آغاز #جنگ ایران و عراق در جبههها حضور دائم داشت. تیمسار فلاحی در تاریخ #۲۸ مرداد #۱۳۵۸ به سمت ریاست ستاد مشترک #ارتش برگزیده شد. #فلاحی در سانحهٔ #سقوط_هواپیمای سی-۱۳۰ در #۷ مهر #۱۳۶۰ به شهادت رسید.
🌷 تیمسار فلاحی در مقام رئیس ستاد مشترک ارتش 🌷
در سال نخست #جنگ، به دلیل نبود توان #رزمی و #عملیاتی در یگانهای آسیب دیده #ارتش و #نابسامانی شرایط #سیاسی کشور، بخش بزرگی از توان رزمی #نیروها برای زمینگیر ساختن ماشین جنگی #عراق و جلوگیری از پیشروی آن در #خوزستان هزینه شد. البته این راهبرد، که به گونه چکیده میتوان آن را «جنگیدن با آرامش و درنگ بر پایه دانش نظامی» نامگذاری کرد به مذاق بسیاری از #انقلابیون آن روزگار خوش نمیآمد و به همین دلیل #فلاحی از سوی جوانان #انقلابی به بیعملی و #ناآزمودگی متهم میشد.
از تیمسار #فلاحی گفتاورد شده است که در مقام ریاست ستاد ارتش گفته بود: «من وجب به وجب خاک #خوزستان را به علت محل خدمت اولیهام میشناسم. با توجه به پیشروی سریع عراق آرزو داشتم که ارتش عراق #زمینگیر شود که چنین شد. اکنون تنها یک آرزوی دیگر دارم. تنها آرزویم این است که #ارتش متجاوز عراق را از اطراف آبادان تا مارد عقب بنشانم.» با طراحی و اجرای پیروزمندانه عملیات #ثامنالائمه و رفع حصر #آرزوی تیمسار #فلاحی برآورده شد و وضعیت راهبردی جنگ دگرگون و زمینه برای پیروزیهای بزرگ آینده فراهم شد.
اگرچه چند ساعت پس از پایان این #عملیات و در راه بازگشت به مرکز تیمسار #فلاحی در سقوط هواپیما جان خود را از #دست داد، ولی چنانکه خود او در #وصیتنامهاش آورده بود «کارنامه» او برای همیشه در معرض قضاوت #نسلهای متوالی «ملت و به ویژه ارتش ایران» قرار خواهد داشت.
🌷 ویژگیهای شخصیتی و فرماندهی فلاحی 🌷
یکی از #موفقترین روسای -ستاد در تاریخ #ارتش_ایران به شمار میآید. یکی از ویژگی او شناخت دقیق و درست از «سازمان ارتش» و چگونگی عملکرد آن بود. او به یاری گذراندن دورههای عالی #نظامی در #آمریکا و تجربه عملی کار در رکن #یکم_ارتش، نسبت به نقاط قوت و ضعف این سازمان و ویژگیها و روحیات #افسران زیردست خود شناختی فراگیر داشت و با اتکا به همین آگاهیها توانست سازمان ارتش را در بحرانیترین شرایط نگه دارد و #مدیریت کند. دیگر ویژگی او واقعنگری و برداشت ژرف و درست او نسبت به جستارهای #راهبردی و #نظامی و همچنین مسائل سیاسی و اجتماعی بود. هشیاری سرشتی و بینش #اجتماعی گستردهاش، او را در زمره نخستین افسران #ارتش شاهنشاهی قرار دارد که پیروی محض از سلسله مراتب #نظامی را کنار گذاشته و در ماههای پایانی حکومت پهلوی دریافتند که ارتش بدون پشتیبانی، آموزش، انگیزه و نفرات لازم، برای برخورد با بحرانهای شهری و رویارویی با مردم در جنگ #خیابانی امید موفقیتی ندارد. به همین دلیل و نیز به جهت باور به این اصل که کارکرد اصلی نیروهای #مسلح کشور نه پاسداری از قدرت و منافع یک فرد یا گروه وِیژه، بلکه نگاهبانی از کیان و تمامیت ارضی ایران است، در زمانی که معاونت فرماندهی مرکز پیاده شیراز را بر عهده #داشت توانست فرمانده این مرکز (سرلشکر ده پناه) را قانع کند که مسئولیت مقابله با تظاهرات مردم شیراز و اجرای مقررات حکومت نظامی را به شهربانی واگذار نماید. ویژگی دیگر #فلاحی باور او به کاربردی کردن دانش #نظامی در جریان طراحی راهبردها و تاکتیکهای #جنگی بود. او نزدیک به ده سال از دوران خدمت خود را در مقام استاد و مدیر آموزش دورههای عالی فرماندهی و ستاد (دافوس) در #دانشگاه نظامی گذراند، در شرایطی که بسیاری از تیمسارهای ارتش که #ارشد او به شمار میرفتند در کلاسهایش شرکت میکردند. برآیند این تجربه، به کارگیری دانش روز #نظامی و بکار گماردن نیروهای کاردان در #ساماندهی مقاومت #سرنوشتساز یک سال نخست جنگ بود.
🌷 شهادت ولی الله فلاحی 🌷
آرامگاه تیمسار فلاحی در #بهشت_زهرا
#ششم_مهرماه سال #۱۳۶۰، پس از یکسال مقاومت در برابر #ارتش متجاوز بعث، نیروهای #ایرانی طی یک عملیات گسترده با محوریت لشکر #۷۷ پیاده #خراسان، محاصره آبادان را به طور کامل شکستند. روز #هفتم مهرماه تیمسار فلاحی در قرارگاه عملیاتی لشکر ۷۷ در #ماهشهر، لشکر ۷۷ خراسان را لشکر ۷۷ پیروز #ثامنالائمه نامید. در این مراسم وزیر دفاع سرهنگ #نامجو، سرهنگ #فکوری و سرتیپ #ظهیرنژاد نیز حضور داشتند. پس از این مراسم، غیر از سرتیپ ظهیرنژاد، بقیه فرماندهان عازم #اهواز شدند. امیر سرلشکر ولیالله #فلاحی، رئیس وقت ستاد مشترک #ارتش و چندی دیگر از فرماندهان ارتش و سپاه که برای #نظارت بر اجرای عملیات #ثامنالائمه در جبهه حضور داشتند، برای ارایه گزارش به #خمینی، با یک فروند #هواپیمای سی–۱۳۰ نیروی هوایی، عازم #تهران بودند اما بر اثر #سقوط این #هواپیما در حدود ساعت #۸ بعد از ظهر روز #هفتم_مهرماه در بیابانهای #کهریزک، این فرماندهان، #شهید شدند.
🌹🌹🌹🌹🌹فرازی از وصیت نامه شهید بزرگوار ولی الله فلاحی
میخواهم به پروردگار جهانیان معتقد باشید. به رسالت محمد امین و پیغمبران سلف و روز رستاخیز مومن باشید. به پیشوایان دین و مذهب از طوایف مختلف احترام بگذارید. تمام انسانهایی را که در گذشته و حال و آینده به نحوی از انحا برای انسانهای دیگر مفید بودهاند محترم بدانید.
🌹🌹🌹🌹🌹🌹
خدا شما ر بُداره
زنده باشی بِرار